Energie
wetgeving

PowerConnect biedt uitgebreide ondersteuning op het gebied van energiewetgeving, met als doel bedrijven te helpen voldoen aan de geldende regelgeving en de naleving van milieuvoorschriften te waarborgen

Betrouwbare energiepartner

PowerConnect fungeert als een betrouwbare partner voor bedrijven die behoefte hebben aan expertise en ondersteuning op het gebied van energiewetgeving. We streven ernaar om bedrijven te helpen voldoen aan regelgevende vereisten en hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren binnen een steeds veranderend juridisch kader.

 
 

Ontzorgen van ondernemers

We nemen het doorlopen van de milieuwetgeving gratis op ons voor onze klanten.
Dit is een van de eerste stappen die we nemen tijdens onze samenwerking.
We bekijken de Wet Milieubeheer en/of EED en bespreken de erkende maatregelen samen met de klant.
We verstrekken advies over verplichte energiebesparingen en dienen de ingevulde lijst via het e-loket in bij de RVO.
Dit proces herhalen we elke vier jaar! Op deze manier zorgen we ervoor dat uw bedrijf voorbereid is op inspecties, bijvoorbeeld door een gemeente.
We nemen hiermee een belangrijk stuk juridische zorg uit handen, zodat u zich kunt focussen op uw bedrijfsvoering.

Waarmee kunnen we helpen

  1. Regelgevingsadvies: Onze deskundige adviseurs zijn op de hoogte van de meest recente energiewetgeving en -voorschriften. We bieden advies op maat over hoe bedrijven kunnen voldoen aan wettelijke vereisten en regelgevende verplichtingen op het gebied van energie-efficiëntie, milieubescherming en duurzaamheid.

  2. Compliance Audits: PowerConnect voert compliance-audits uit om te controleren of bedrijven voldoen aan de geldende energiewetgeving en milieuvoorschriften. We identificeren potentiële non-conformiteiten en helpen bedrijven bij het implementeren van corrigerende maatregelen om aan de wet te voldoen.

  3. Documentatie en Rapportage: We helpen bedrijven bij het opstellen van de vereiste documentatie en rapportage voor naleving van energiewetgeving. Dit omvat het bijhouden van energieverbruiksgegevens, het opstellen van milieu-impactrapporten en het indienen van vereiste documenten bij relevante overheidsinstanties.

  4. Subsidieregelingen: PowerConnect helpt bedrijven bij het identificeren en benutten van subsidieregelingen die beschikbaar zijn voor naleving van energiewetgeving en het uitvoeren van energie-efficiëntieprojecten. We begeleiden bedrijven bij het aanvragen en beheren van subsidies om hun investeringen in duurzame energie en milieuvriendelijke praktijken te ondersteunen.

  5. Training en Educatie: We bieden training en educatie aan bedrijven om hun personeel op te leiden over relevante energiewetgeving en -voorschriften. Dit helpt bedrijven om bewustzijn te creëren en de nodige kennis en vaardigheden op te bouwen om aan de wet te voldoen.

Doorlopende analyses

Bij PowerConnect is een analyse een doorlopend proces.

We monitoren voortdurend de ontwikkelingen op de energiemarkt, waardoor we op het juiste moment actie kunnen ondernemen of u advies kunnen geven over de te nemen stappen. Precies wat nodig is, op elk moment.

Wij kunnen u voorzien van advies over energiezaken, maar u kunt ook de inkoop van energie aan ons overlaten.

Bij PowerConnect handelen we direct op de beurs, waardoor we onmiddellijk energietarieven voor u kunnen vastleggen zodra zich een kans voordoet.

Energie
wetgeving

Bij PowerConnect streven we ernaar om bedrijven te ondersteunen bij het beheer van hun energiebehoeften en het naleven van energiewetgeving.

Ons toegewijde team van experts staat klaar om u te begeleiden door het complexe landschap van energiemanagement en compliance, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.